Christianiacyklen kommer fra Christiania
I 1984 rullede den første Christianiacykel ud af Christiania Smedie. Det var en gave fra Lars Engstrøm til sin kone Annie. Siden da har vi været optagede af, at give vores medcyklister en bekymringsfri køretur med tid til nærvær, frisk vind i håret og farve i kinderne.
Designet på de første cykler ligger stadig til grund for den moderne Christianiacykel, men den er blevet trimmet og perfektioneret, så vægten er i bund, kalecherne har fået vinduer, flere farver og man kan nu få en cykel med elmotor, så større afstande eller krævende bakker, ikke står i vejen for, at man lader bilen stå i garagen, eller helt skiller sig af med den.
Med vores mangeårige historie og hårdt optjente erfaringer, er vi er dem i landet med den største forstand på ladcykler. Disse erfaringer gør også, at vi er i stand til at specialbygge cykler til særlige formål, så som taxakørsel, ældrekørsel og kørestolstransport, men også til kaffe-, is og fiskesalg. Vi har lavet sovecykler til hjemløse, musikcykler med indbyggede højtalere og meget, meget mere.
Ved siden af arbejdet med salg og reparationer, leaser vi cykler ud via vores seneste tiltag, Liisabike. Det er dermed blevet muligt, at få en cykel på abonnement til dem, som ønsker en transportløsning, hvor der tages hånd om eftersyn og service til en fast månedelig udgift.
Historie
Smedien spirede i en jord gødet med kreative og prøvende indslag. Ud af dette sprang Christianiacyklen og den blev en del af grundlaget for, hvordan Christiania kunne være en bilfri by midt i København. Det er denne tanke vi bygger videre på, når vi ønsker endnu flere alternativer til biler, ikke kun på Christiania og i København, men også i resten af verden – og vi er kommet langt – der er nu mere end 40.000 ladcykler i København.
Fabrikken er nu flyttet til Solskinsøen Bornholm, hvor Christianiacyklerne bliver produceret. Efterfølgende samler vi cyklerne i de selv samme lokaler her på Christiania, som det første frø blev lagt tilbage i 1970erne.
Social virksomhed
Hos Christiania Cykler har vi altid sat en ære i at have lærlinge og medarbejdere i eksempelvis fleksjobs. Der plads til mennesker, som i mange sammenhænge kan være udfordrede i traditionelle jobformer. Dette gøres i rammer med uddannede mestre og svende.
Vi driver Christiania Cykler med en forankring i det lokale og sikrer os at vores medarbejdere kan udvikle sig i gode rammer, med overenskomst og medbestemmelse.
Vi er også interesserede i den store verden omkring os. Derfor indgår vi i et samarbejde med Mozambikes i Mozambique, en virksomhed, som gennem lokal produktion af cykler og deltagelse i flere projekter i lokalsamfundet, får bredt cyklens værdi og potentiale ud i dette afrikanske land. Det er til gavn for lokale, for ved hjælp af en cykel kan en lærer eksempelvis undervise i flere landsbyer og en bondekone kan komme på markedet med sine afgrøder.